A day at the country site, we drive via the Silk Road. A stall selling fresh rhubarb (Rheum rhabarbarum) which is eaten raw immediately, before having the pieces dipped into salt. The homeland of rhubarb is central asia. Furthermore, many dried fruits are offered, but also rice and many oriental spices. Uzbekistan is the second cotton producer in the world. In the historic cities of Samarkand, Bukhara, Tashkent beautiful pure (100%) woven silk is offered.

Verse rabarber met een snufje zout

 Een dagje op het land, via de zijderoute. Een kraam met verse rabarber (Rheum rhabarbarum) wat men direct rauw eet, alvorens de stukken in zout gedompeld te hebben. Het thuisland van rabarber is centraal azie. Verder worden er veel gedroogde fruit soorten aangeboden, maar ook rijst en vele specerijen. Uzbekistan is de tweede katoenproducent van de wereld. In de historische steden Samarkand, Buchara, Tashkent word geweven zijde aangeboden.

 

 

 

 

Written by Jacques Coolen

In de afgelopen tijd heb ik een passie opgebouwd voor bloemen- en plantengeuren. Deze passie wil ik delen met iedereen die er belangstelling voor heeft. Noem het een ode aan een wereld vol met geuren van bloemen en planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *